Artikler

Laminat & træ gulve indstillingen sund

Førende allergikere er enige om, at trægulve er det perfekte valg for en sund hjem. Ifølge American Lung Association kan trægulve i dit soveværelse og andre vigtigste boligarealer drastisk forbedre luftkvaliteten. Dette er ikke overraskende, da en stor amerikansk virksomhed, der genbruger gamle tæppe har udtalt, at mest anvendte tæpper det modtager til forarbejdning indeholder mindst 35% af sin vægt i husholdningernes snavs.
En rapport fra sunde gulvbelægning netværk lodtrækningen oplysninger fra flere rapporter og eksperimenter udført af førende sundhed grupper over hele verden. Det trækker brede konklusioner på monteret tæpper rollespillet ved fastsættelsen af den samlede allergen belastning i hjemmet og betydningen af dette på sværhedsgraden af allergisk sygdom.
Detaljerede undersøgelser i Det Forenede Kongerige har fundet, at 50-70% af astma lider er allergisk overfor husstøvmider. Med op til 100.000 husstøvmider lever i blot én kvadratmeter af tæppe og det rapporteres, at mdf-plader.dk 98% af UK hjem har monteret tæpper er det klart at forstå, hvorfor det Forenede Kongerige har den højeste forekomst af astma-symptomer i 13-14 årige i verden på 19,8% , sammen med andet højeste forekomst af eksem.
Tæpper, der er behandlet har selv kommer for stor kritik. Når testet 3 ud af 4 Gulvtæpper, der blev opført som bliver behandlet mod husstøvmider indeholder kemikalier af farlige karakter. Teser kemikalier medtaget organotins, phthalater, permethrin, triclosan, bromerede flammehæmmere og formaldehyd. WHO har anbefalet, at de erstattes med mindre farlige alternativer.
En undersøgelse viste, at koncentrationen af mide-allergen i støv fra tæpper kunne være 6 – 14 gange højere end i træ & laminatgulv.
Pet allergener
Kæledyr er den vigtigste årsag til indenlandske allergi og over 50% af astmatiske børn er sensibiliseret til allergener katte og/eller hunde. Endnu en gang er tilstedeværelsen af monteret tæpper særdeles stærkt forbundet med høj pet allergen niveauer. Selv når et kæledyr er fjernet fra et hus kan allergen niveauer forblive markant høj.
Punkter at bemærke
Tæpper kan indeholde det største vandreservoir i samlede mide allergener i huset
Tilstedeværelsen af tæpper i et hjem kan dramatisk øge den samlede mide allergen belastning i forhold til at have laminat eller træ gulve.
Op til 100.000 mider kan leve i en kvadratmeter af tæppe.
Tæpper kan havn 6 – 14 gange mere støv mide allergener end laminat eller trægulve.
Tilstedeværelsen af monteret tæpper er særdeles stærkt forbundet med høj pet allergen niveauer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.