Blog

3 gode råd til dig, som snart skal ud på arbejdsmarkedet

Efter mange år med skole og studier begynder livet som rigtig voksen med et fuldtidsjob nu at true. For nogle er det ikke en særlig rar tanke, og de drømmer om at blive ved med at læse og fortsætte det gode liv med fredagsbarer, selvstudie og mulighed for pjæk.

For andre er det derimod lidt af en drøm at komme videre og komme i gang. De drømmer om at producere noget reelt, indgå i et arbejdsfællesskab, og selvfølgelig at tjene gode penge. De ser det ikke som en slutning på noget, men derimod en begyndelse på noget andet. Lige meget om du tænker som nummer et eller to, så er det vigtigt, at du er forberedt på mødet med arbejdsmarkedet.

Meld dig ind i en god A-kasse og fagforening

Her kommer der derfor tre tips til dig om, hvordan du kan forberede dig bedst muligt. Det første tip er nok også det vigtigste, og det lyder; meld dig ind i en fagforening og en A-kasse! Fagforeningen kan du med fordel melde dig ind i allerede ved studiestart.

Og A-kassen kan du lige så godt også komme i gang med hurtigt. Det er nemlig nødvendigt at være meldt ind mindst et år før du skal til at være på dagpenge – hvis du da skal det. Udover at være sikkerhedsnetværk rent praktisk, så kan du med en fagforening også komme til kurser, foredrag og andre spændende ting.

Skift din forsikring

Det her er ikke særlig spændende, men det er samtidig også enormt vigtigt! At være dækket af en god forsikring er altafgørende, hvad end det drejer sig om selvrisiko, ulykkesforsikring, indbo eller noget helt andet.

Mange er i løbet af deres studietid dækket af en studieforsikring. Det er selvsagt rigtig smart, fordi denne ofte er billigere end de normale forsikringer. Men når man er færdig med at studere, så gælder denne forsikring ikke mere. Derfor skal man sørge for at komme ud og finde en ny, så man stadig er dækket, når man begynder på arbejdsmarkedet via akasse-billig.dk.

Kom i gang med at arbejde

Ja selvfølgelig skal jeg da det, tænker du nok. Men det er faktisk ikke alle, som kommer hurtigt i job. Nogle gange er det selvfølgelig fordi, at de bare ikke kan finde noget, som passer til dem og deres kompetencer. Men andre gange skyldes det, at de er alt for selektive.

Det er sjældent at man lander drømmejobbet som det første, når man lige er kommet fra uddannelse. Her er det nærmere vigtigt at man finder et job, som kan give et startskud til at man kommer i gang og får noget erfaring – også selvom det ikke er det fedeste job i verden.